Recomanacions

Què ens espera a la Barcelona clàssica (del 23 al 29 de desembre): Bon Nadal!

22-12-2019
L’equip de la ‘Revista Barcelona Clàssica’ vol desitjar a tots els seus lectors i lectores unes bones festes de Nadal i una magnífica entrada d’any 2020. Esperem que la nostra melodia us continuï acompanyant durant molt de temps i que el nostre esforç es vegi recompensat en el vostre gaudi. A més, recordeu que us esperem al proper fòrum, el dia 21 de gener a les Joventuts Musicals de Sabadell per parlar de “Centre i perifèria musical”. Ja teniu tota la informació aquí. Només ens queda donar-vos les gràcies per tot el suport.
 
Més enllà d’això, aquesta setmana nadalenca a L’Auditori de Barcelona comencem la setmana amb el Messies Participatiu dirigit per Josep Vila, una experiència en què es combinen les veus amateurs, les professionals i la famosíssima obra de Händel. El dissabte 28 i diumenge 29 es reprendrà la programació nadalenca amb el Concert de Cap d’Any amb la Banda Municipal de Barcelona sota la batuta de Salvador Brotons.

El dia de Nadal i també el diumenge 29 al Palau de la Música retorna l’espectacle del “Gran Concert de Cap d’Any”, una trobada per a celebrar les festes de nadal inspirada pel clàssic concert que cada any es celebra a Viena. Per Sant Esteve en canvi, el cant i l’Orfeó pren el protagonisme: el concert de sant esteve ajuntarà els Cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau, que ens interpretaran nadales de casa i d’arreu.

A Nota 79, en canvi, el dilluns Alfonso Vilallonga & The Jazz & Theatre Band seran els protagonistes d’un espectacle eclèctic: es combinarà música, ball i les composicions pròpies del barceloní Alfonso de Vilallonga. Finalment, el dijous 26 en canvi Pedro Javier González & Horacio Fumero ens oferiran un concert on dialogaran el flamenco i el jazz a través de la guitarra espanyola i el contrabaix.

Concerts destacats de la setmana (del 23 al 29 de desembre)

 

Messies Participatiu Barcelona

Dilluns 23 de desembre. L'Auditori de Barcelona. 20h. 10-45€
 
Gairebé quatre-cents cinquanta participants afeccionats uneixen les seves veus per oferir-nos aquest concert únic dirigit per Josep Vila. El famós oratori de Handel adquireix una dimensió interpretativa inigualable amb aquest format, on les veus dels cantaires amateurs es fusionen amb les dels intèrprets professionals. Una experiència única per als artistes i per al públic. Més informació


 

Johann Strauss. Gran concert de Cap d'any

Dimecres 25 de desembre. Palau de la Música Catalana. 20h. 30-75€
 
Torna un dels esdeveniments més esperats de la temporada musical, per l’extraordinari clima festiu que l’envolta i per l’enorme participació del públic. El programa, inspirat en la tradicional cita musical que cada any es celebra a Viena, inclou els títols més coneguts del rei del vals, Napoleón, Fiesta de las flores, El vals del emperador o Champagne. Més informació
 

Concert de Sant Esteve

Dijous 26 de desembre. Palau de la Música Catalana. 19h. 30-65€

Els Cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau han organitzat un concert conjunt on ens interpretaran nadales populars catalanes i d'arreu. Més informació.


 

La petita Flauta Màgica

Divendres 27 de desembre. Gran Teatre del Liceu. 11h. 8-12€
 
El clàssic del Petit Liceu,torna! Amb una escenografia llampant i molt atractiva, l'ocellaire Papageno ens explica les extraordinàries aventures que viu al costat del seu amic, el príncep Tamino. Junts volen rescatar la princesa Pamina, filla de la Reina de la Nit, a qui el malvat Sarastro ha fet presonera. Adaptació per al públic infantil feta per Comediants de Die Zauberflöte de Mozart. Més informació.

 

Concert de Cap d'Any

Dissabte 28 de desembre. L'Auditori de Barcelona. 18h. 8-12€
 
Un any més, la Banda acomiada l’any sota la batuta de Salvador Brotons amb un programa que combina la música centreeuropea més clàssica d’aquestes dates —on no pot faltar la música de Johann Strauss— amb algunes sorpreses, com l’enèrgica Marxa eslava de Txaikovski o l’Obertura Festiva de Xostakóvitx. Més informació

 

Twinkle twinkle Baby's Star

Diumenge 29 de desembre. Petit Palau. 12:30h. 8-14€

Un grup de músics ens ofereixen una oportunitat per conèixer i descobrir cançons, jocs i dites de tradició anglesa i alhora gaudir del repertori català tradicional des d’una visió musical moderna i eclèctica. Més informació


 

Bones festes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Marta Girabal
Marta Girabal
Cap de redacció
@martagirabal