Simfònica

El debut de Tomàs Grau a la Tonhalle de Zuric

Dilluns 23 Desembre 2019

Tomàs Grau dirigirà, avui 23 de desembre, la Stuttgarter Kammerorchester en un programa basat en obres de L.V. Beethoven i W.A. Mozart.

El director d'orquestra Tomàs Grau debutarà avui dilluns a la Tonhalle de Zuric al capdavant de la Stuttgarter Kammerorchester i els solistes Maria Solozobova, Tatiana Polyanskaya, Meehae Ryo i Arkady Shilkloper. Aquest és un significatiu assoliment per al mestre que, ja consolidat a l’Estat, s’està fent un nom a l’estranger.
 
El programa que presenta avui està basat en obres de L.V. Beethoven, com l'Obertura Coriolà i el Triple concert per a violí, violoncel, piano i orquestra op. 56, i de W.A. Mozart, com la Simfonia núm. 1 KV 16. L'obra 'Mozartino' d'Alexander Rosenblatt, i composta especialment per al solista de trompa Arkady Shilkloper, clourà una vetllada que arriba a tocar de les festes de Nadal amb pràcticament tot l’aforament venut.
 
El concert es durà a terme a la Tonhalle Maag, una sala de concerts temporal que acull la Tonhalle-Orchester Zürich de 2017 a 2020, període durant el qual es renovarà la Tonhalle i la Kongresshaus. La Tonhalle Maag és una sala preciosa amb una acústica increïble que tant públic com intèrprets lloen.
 
Tomàs Grau ha dirigit, entre d’altres, solistes de talla nacional i internacional com Patricia Kopatchinskaja, Gautier Capuçon, Sabine Meyer, Stephen Kovacevich, Steven Isserlis, Seong-Jin Cho, Alexander Melnikov, Alice Sara Ott, Sayaka Shoji, Clara-Jumi Kang, Albrecht Mayer, Asier Polo, Ainhoa Arteta, Pablo Ferrández, Leticia Moreno, Judith Jáuregui, Jesús Reina, Josu de Solaun i Albert Guinovart, a les principals sales de concerts de Catalunya i l’estat espanyol.
 
Actualment és el director titular i artístic de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, i el conviden regularment a dirigir d’altres formacions, com la Stuttgarter Kammerorchester, Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia, Orquesta Sinfónica de Burgos, Orquesta Nacional Clàssica d'Andorra, Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, Orquesta Sinfónica Vigo 430, Orquesta Clásica Santa Cecilia, Orquesta Academia Galamian i Camerata Eduard Toldrà, entre d’altres.
 
Entre els seus compromisos més immediats destaquen els seus debuts en sales com la Tonhalle de Zuric, i dirigir solistes om Ivo Pogorelich, Paul Lewis, Mark Padmore, Alexei Volodin i Maria Solozobova.

Més, sobre...: tomàs grau , tonhalle zuric , Mozart , beethoven
Últimes Notícies