Recomanacions

Què ens espera aquesta setmana a la Barcelona Clàssica? (6-12 de gener): Beethoven integral

Dissabte 4 Gener 2020

S’acosta el moment d’acomiadar el Nadal que ens ha deixat grans clàssics per escoltar i gaudir, però també una programació variada que no ha mancat d’innovació i alegria per celebrar aquestes festes. Si més no, aquest 2020 es presenta amb propostes interessantíssimes que no ens deixaran indiferents. I és que aquest any estem parlant del 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven, que tindrà un paper important en les principals programacions, començant ja per aquest mes.
 
Si bé algunes sales de concerts ja han començat a guardar les nadales per l’any que ve, el Palau de la Música ens oferirà encara el proper 6 de gener el Gran Concert de Reis que, si més no, consistirà en un recull de les obres musicals més cèlebres de tots els temps. El 'Vals de les Flors' de Txaikovski o el 'Bolero' de Ravel sonaran en aquest concert encapçalat dins del Cicle Prodarte.

Ja el dimecres, la mateixa sala del Palau s’omplirà de la música de Ludovico Einaudi de la mà de Fernando Furones al capdavant de la London&Vienna Kammerorchester que ens interpretaran algunes de les composicions més famoses del compositor. I encara més, el dijous 9 de gener podrem gaudir al Petit Palau de l’homenatge a Joan Guinjoan que ens ofereixen la BCN216 sota la direcció d’Ernest Martínez-Izquierdo dins del cicle Intèrprets Catalans, on comptarem amb un programa íntegrament format per obres del compositor de Riudoms.

Desplaçant-nos cap a la programació de L’Auditori, hi trobem la música clàssica que acompanyà les naus futuristes de l’èxit cinematogràfic '2001: una Odissea a l’Espai', on els acords llargs i intensos, trencats pels famosíssims cops de timbala que Richard Strauss va escriure a finals del segle XIX, s’han convertit en una icona sonora de la història del cinema. L’OBC, juntament amb el Cor Madrigal i el Cor de Francesc Valls, sota la direcció d’André de RIdder, seran els encarregats de traslladar-nos de nou a les espectaculars imatges de l’espai que ens ofereix la pel·lícula.

Tanmateix, el més esperat d’aquesta setmana és la marató integral de música de cambra de Beethoven, que consistirà en una jornada immersiva de 9 concerts i un total de 14 hores de la seva millor música de cambra. Trios per a piano, sonates per a violí o també les sonates per a violoncel estaran presents el proper 11 de gener en les celebracions de L’Auditori per commemorar el 250è aniversari del naixement del geni de Bonn on s’hi sumarà la Temporada de Cambra de la mateixa sala de concerts. En tot, una jornada que estarà oberta a tot el públic que es vulgui acostar a algunes de les produccions de cambra més cèlebres de la història.

Finalment, volem destacar el recital que ens oferiran a La Pedrera el contratenor Víctor Jiménez acompanyat de la pianista Berta Brull, que comptarà amb obres de compositors catalans com ara Guinovart, Mariona Vila, García-Demestres i Raquel García-Tomás, en un concert emmarcat dins del cicle de Residències Musicals.
 

Concerts destacats de la setmana (del 6 al 12 de gener)

Concert de Reis

Dilluns 6 de gener. Palau de la Música. 29h. Entrada: 28-52€
 
El proper 6 de gener gaudirem del Gran Concert de Reis, dins del cicle Prodarte. Més informació

The Music of Ludovico Einaudi

Dimecres 8 de gener. Palau de la Música. 20:30h. Entrada: 28-58€
 

Fernando Furones, al capdavant de la London & Vienna Kammerorchester ens interpretaran algunes de les composicions més famoses de Ludovico Einaudi. Més informació

 

BCN216 & Ernest Martínez-Izquierdo

Dijous 9 de gener. Petit Palau (Palau de la Música). 20h. Entrada: 15€
 
La BCN216 dirigida per Ernest Martínez-Izquierdo, rendiran homenatge a Joan Guinjoan amb algunes de les seves obres més conegudes. Més informació
 

2001: una odissea a l'espai

Divendres 10 de gener. Sala 2 Oriol Martorell de l'Auditori. 20h. Entrada: 12-60€
 
Amb la pel·lícula 2001: una Odissea a l’Espai, el primer que ens impacta és la música, uns acords llargs i intensos trencats pels famosíssims cops de timbala que Richard Strauss va escriure a finals del segle XIX i que no podia ni somiar que acabarien convertits en una icona sonora de la història del cinema. Música clàssica per acompanyar naus futuristes que es mouen per l’espai i el misteriós so dels planetes que les veuen passar. Més informació
 
 

Marató Beethoven: integral de cambra

Dissabte 11 de gener. Sala 2 Oriol Martorell (l'Auditori). 10:00h Gratuït. Amb aforament limitat.
 
La Temporada de Cambra se suma a les celebracions de L’Auditori per commemorar el 250 aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven. I ho fa amb una jornada immersiva de 9 concerts, començant a les 10 del matí i finalitzant a les 24h. Un total de 14 hores de la seva millor música de cambra. Més informació
 
 

Residències Musicals La Pedrera. Víctor Jiménez, contratenor (obra Raquel García-Tomás)

Diumenge 12 de gener. La Pedrera. 18h. Entrada: 13€

Recital contratenor, amb Berta Brull (piano). Obres de Guinovart, Mariona Vila, García-Demestres i Raquel García-Tomás, entre d'altres. Més informació


 

 


Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies