Nens

L'agenda de música clàssica per a nens a Barcelona: gener de 2020

Dimarts 14 Gener 2020

Barcelona disposa d'una bona oferta de música clàssica per a nens. Les principals sales (Palau de la Música, L'Auditori i Gran Teatre de Liceu) fan un important esforç per a incloure, en les seves temporades anuals, una programació especial dirigida al públic familiar.

Palau de la Música Catalana
L’Auditori
Gran Teatre del Liceu

Es tracta de concerts preparats i adaptats a l'espectador infantil, estratègicament ben situats en horaris de dissabte i diumenge i de durada més curta del que és habitual, per tal d'assegurar l'atenció dels petits. En tots ells, l'art és tan important com la didàctica: es fa bona música, però, sobretot, es busca educar el públic del futur.

Com que són tres institucions programant concerts familiars en paral·lel, pràcticament cada mes hi ha diverses opcions interessants d'anotar a l'agenda. Però, l'oferta va fins i tot més enllà, perquè alguns teatres i centres cívics també inclouen concerts familiars en la seva agenda cultural.

Això sí, nota als interessats: l'abundància d'oferta no significa, ni de bon tros, alta disponibilitat d'entrades. Esperar-se a última hora per comprar la localitat suposa un probable risc de trobar-se amb un "sold-out". Per exemple, les tres sessions que L'Auditori té programades per al concert especial per a nens menors d'un any el 26 de gener tenen ja totes les entrades venudes. Així que, per evitar decepcions, el millor és organitzar-se i reservar-se el dia a l'agenda amb antelació.

A Barcelona Clàssica hem fet una selecció del millor de l'agenda de música infantil a la ciutat per aquest mes de gener:

1 - Zoom

18 de gener, L'Auditori 

Ens agrada perquè els nens podran veure a altres nens a l'escenari, fent música. Els alevins de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya es posen a les ordres del coreògraf Cesc Gelabert per il·lustrar amb moviment un programa amb música d'allò més interessant: Britten, Stravinsky, Toldrà, Beethoven i Rameau.
Entrada: 12€. A partir de 5 anys.
Més informació

2- El trencanous

Tots els caps de setmana fins l'1 de març, Aquitània Teatre 

El clàssic del ballet inspirat en la partitura de Txaikovski es combina amb música jazz i ball modern per a compondre una nova lectura del conte de fades.
Entrada: 10€.
Més informació

3 - Els músics de Bremen

19 i 26 de gener, i 1 i 2 de febrer. Petit Liceu

L'òpera per a nens sol presentar-se en dues variants: o versions adaptades de clàssics del gènere, o espectacles de nova creació especials públic familiar. Els músics de Bremen és un bon exemple del segon. Produït pel Centre de Titelles de Lleida, al Liceu el porta cada any, amb èxit, a la seva sala principal.
Entrada: 10-15€.
Més informació

4 - Händel & friends

25 i 26 de gener, L'Auditori 

Aquest clàssic de la programació de L'Auditori es manté any rere any en cartell per la bona acceptació de la seva proposta, on apareixen els grans noms de la música barroca (Händel, Vivaldi, Bach ...) barrejats amb la interpretació amb instruments històrics i certes dosi d'humor.
Entrada: 10€. A partir de 5 anys.
Més informació.

5- Bufant sons

26 de gener, Museu de la Música

El Museu de la Música sol incloure en la seva programació familiar propostes més participatives i sorprenents. En aquest cas, un trio de músics demostrarà al públic com es pot fer música amb objectes quotidians.
Entrada: 5€ (inclou l'entrada al Museu). A partir de 4 anys.
Més informació.

Apunt final. Concert per a nadons de 0 a 12 mesos (L'Auditori). Encara que té totes les entrades venudes per a les sessions de gener, aquesta experiència musical dirigida a nens en els seus primers mesos de vida tornarà a la cartellera el 31 de maig: serà una nova oportunitat per les famílies que vulguin gaudir aquesta temporada de la proposta de L'Auditori pels nens més petits.
Entrada: 10€. De 0 a 12 mesos.
Més informació

Últimes Notícies