Recomanacions

L'agenda de música clàssica per a nens al febrer: a tota màquina!

09-02-2020

Febrer és el mes central de la temporada estàndard de programació cultural, que comença al setembre i s’estén fins al juliol. No hi ha vacances ni tampoc festius destacats. I potser per això els programadors ens compensen amb una agenda intensa, en la qual es concentren algunes de les millors propostes de l’any.
La prova és que les pròximes dues setmanes a Barcelona n’estan plenes de concerts de música clàssica pensats per al públic familiar, algunes en les grans sales com ara el Palau de la Música, el Liceu i L’Auditori, ​​altres en llocs com teatres, biblioteques o centres cívics. N’hi ha per a tots els gustos i formats: inspirats en els grans de la música clàssica, com ara Vivaldi, Rossini o Beethoven; interpretats per músics de renom, com Eduard Iniesta o els Barcelona Clarinet Players; oberts a la participació dels petits espectadors, com les propostes del Museu de la Música …
 
La nostra selecció del mes presenta a continuació, per ordre de data, fins a 8 concerts, amb idees per a totes les edats … i butxaques.
 
1- Les quatre estacions del petitó (del 10 al 27 de febrer): La companyia de teatre infantil Mima Teatre s’inspira en la música de Vivaldi per oferir un contacontes que barreja “colors, textures i sons” procedents de diversos instruments. Al llarg del mes de febrer, es pot veure en diferents ubicacions de Barcelona, com ara centres cívics i biblioteques. L’entrada, en la majoria dels casos, és gratuïta, tot i que cal consultar amb antelació si cal reservar plaça.
Entre 0 i 3 anys.
 
2- Quotidiàfons bufats (15 de febrer): El músic Xavi Lozano és conegut per les seves aparicions en televisió demostrant que pràcticament tots els estris que tenim al nostre voltant en el dia a dia serveixen per fer música. Els que vulguin veure-ho en acció (i fins i tot participar en el seu espectacle) poden fer-ho al Museu de la Música, on Lozano sol oferir sessions familiars un cop al mes.
Preu: 5€. Recomanat a partir de 4 anys..
 
3- Sonets de joguina (15 i 16 de febrer): La música de Debussy i Turina s’uneix a la d’altres compositors i gèneres per oferir un espectacle apte fins i tot per a nadons a partir d’un any. A l’escenari, una proposta tan variada com el programa: clarinets, acordions, flautes, saxos, guitarres elèctriques … I, com sol ser habitual en els concerts familiars de l’Auditori, la disponibilitat d’entrades en el moment d’escriure aquest article es troba sota mínims: esperem que els lectors interessats puguin fer-se amb alguna.
Preu: 10 €. Recomanat a partir d’un any.
 
4- Pintamúsica (del 16 de febrer al 28 de març): El Teatre Romea acull una proposta d’introducció a la música adreçada als nens més petits, de 0 a 4 anys, inspirada en l’obra de Joan Miró.
Preu: 9 € (nens) i 12 € (adults). Nens de menys de 6 mesos, gratuït. Recomanat entre 0 i 4 anys.
 
 
5- Big Bang Beethoven (23 de febrer): El Palau de la Música presenta aquest mes una de les seves propostes estel·lars per a la programació familiar. Es tracta de Big Bang Beethoven, una introducció per a nens a la vida i obra de compositor. Està creada i dirigida per Eduard Iniesta, un reconegut músic “tot terreny” que, a més d’anar-se’n de gira amb algunes de les estrelles internacionals més importants de l’òpera, col·laborar amb artistes famosos com ara Mercè Sampietro, Marina Rosell o Paco Ibáñez, compondre bandes sonores de pel·lícules i ser un famós intèrpret de guitarra, també és autor d’espectacles de música clàssica per a nens. Aquest, inspirat en Beethoven, porta ja 3 anys repetint a la cartellera de Palau i té el seu propi llibre-disc. La música, totalment deliciosa, es pot escoltar a YouTube.
Preu: 12 €. Recomanat a partir de 6 anys.
 
 
6- El jove barber de Sevilla (22 i 23 de febrer): Com bé diu el programa, les aventures del “barber més famós de món” tenen la seva versió per a nens en un altre clàssic de la cartellera familiar a Barcelona. El Petit Liceu presenta, un any més, una particular versió de l’obra de Rossini apta per a tots els públics.
Preu: 10-15 €. Recomanat a partir de 8 anys
 
7- Planeta Clarinet (22 i 23 de febrer): Els Barcelona Clarinet Players són una autèntica referència musical. Compromesos amb portar la música de clarinet molt més enllà de l’àmbit clàssic, han aconseguit fer-se coneguts entre el públic general i també entre els més petits gràcies a un espectacle que porta alguns anys a la cartellera de concerts familiars de l’Auditori: Planeta Clarinet. Impagables resulten les carones dels nens quan veuen els clarinetistes tocar pràcticament al seu costat.
Preu: 10 €. Recomanat a partir de 2 anys.
 
 
8- Les descobertes de l’Orsina (23 de febrer): En el món de la música clàssica per a nens, no tot són concerts. De vegades, trobem propostes tan divertides com aquest “taller-contacontes-joc de pistes” que organitza el Museu de la Música, que proposa convertir-nos en autèntics detectius a la recerca d’un clavicèmbal robat.
Preu: 5 € (inclosa l’entrada a el Museu). Recomanat a partir de 6 anys.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aina Vega Rofes
Aina Vega i Rofes
Editora
ainavegarofes