Recomanacions

Què ens espera a la Barcelona clàssica? (24 de febrer a 1 de març): Fòrum Barcelona Clàssica

Dissabte 22 Febrer 2020

Aquesta setmana torna el Fòrum Barcelona Clàssica al Club Wagner, partner habitual. Tots esteu convidats a participar a la xerrada-col.loqui: "Europa i EEUU: dos mons compositius diferents". Serà dimecres 26 a les 19h al Carrer València, 209. Reflexionarem sobre el fet que, la història de l’art, i la història de la música per extensió, s’ha regit per les normes del gust, que cercaven la bellesa. A finals del segle XIX, amb la bellesa medúsea, el camí va enfocar-se cap a la lletjor, que es va instaurar, amb el soroll, en la música. Quines estètiques són les imperants avui dia? Per què la bellesa és més acceptada als Estats Units? Europa és molt més escolàstica i segueix els corrents del segle XX que van revolucionar la música culta? Què vol dir ser contemporani i alhora complaure al públic? Debatrem tot això i més amb els compositors Joan Magrané (Fr), Marc Migó (EUA), Núria Giménez (Fr) i Daniel Fígols (GB), en un acte moderat per Aina Vega on es busca la participació de tothom! Clica aquí i reserva la teva invitació.

La setmana s'encetarà amb el concert del trio format per Jörg Widmann, Tabea Zimmermann i Annika Treutler, qui presentaran el seu darrer projecte Es war einmal... (Hi havia una vegada..) al Palau de la Música Catalana. El concert serà tot un homenatge a Robert Schumann, compositor dels clàssics contes de fades que vertebren aquest disc, en el qual Widmann aporta la seva visió contemporània sobre aquesta temàtica.

A més a més, el dimarts el Conservatori Liceu ens presenta el ja conegut concert ConTrastes, en el que els alumnes més destacats en l’especialitat ofereixen un gran repertori d’estils i gèneres, tan en format solista, música de cambra o en conjunt orquestral.

El dijous podrem gaudir del tercer concert dedicat als lieder de Schubert de la mà de la soprano Natalia Labourdette a L’Auditori. Acompanyada de la pianista Anastasia Timofeeva, aquest gènere dona peu a la divulgació dels nous talents tan nacionals com internacionals, representant el futur dels lieder. Seguint amb l’Auditori, Juanjo Mena torna a Barcelona fent gal·la de la seva imparable carrera internacional. Al capdavant de l’OBC, ens proposa la Sisena de Bruckner i el Concert per a violí i orquestra en Mi menor, op. 64 de Mendelssohn de la mà del violinista canadenc James Ehnes.

El cap de setmana, d’altra banda, se’ns presenta en gran format orquestral. Aquest dissabte, el Palau de la Música acollirà l’Orquestra Simfònica del Vallès, que juntament amb el Cor Associació d’Amics de l’òpera de Sabadell i sota la direcció de Xavier Puig, interpretaran la versió concert de 'La traviata' de Verdi. Finalment, el diumenge, la cita musical més destacada tindrà lloc al Gran Teatre del Liceu, on el mestre Josep Pons dirigirà la Simfonia núm. 2 de Mahler, un repte tan per a l’orquestra com per al cor titular del Liceu. Entesa com un símbol d’esperança i resurrecció, es tracta d’una obra monumental i de gran intensitat emocional que culminarà aquesta setmana a la Barcelona Clàssica de la manera més majestuosa possible.

 

Concerts destacats de la setmana (del 24 de febrer al 01 de març)

Jörg Widmann, Tabea Zimmermann & Dénes Várjon

Dilluns 24 de febrer. Palau de la Música. 20.00h. Entrada: 25€
 
El clarinetista Jörg Widmann, la violoncel·lista Tabea Zimmermann i Dénes Várjon al piano, ens porten un repertori amb peces de Schumann, Widmann i Mozart. Més informació

ConTrastes

Dimarts 25 de febrer. Auditori Conservatori Liceu. 20.00h. Entrada: Gratuït
 
El departament de guitarra del Centre Superior de Música Liceu organitza el concert Contrastes, on els alumnes més destacats de l’especialitat ofereixen un ampli repertori d’estils i gèneres variats, oferint formats solistes, de música de cambra i orquestrals. Una bona oportunitat per gaudir del talent de les joves promeses de la guitarra. Més informació
 

Europa i Estats Units. Dos mons compositius diferents?

Dimecres 26 de febrer. Club Wagner. Entrada: Cal enretirar invitació
 
La història de l’art, i la història de la música per extensió, s’ha regit per les normes del gust, que cercaven la bellesa. A finals del segle XIX, amb la bellesa medúsea, el camí va enfocar-se cap a la lletjor, que es va instaurar, amb el soroll, en la música. Quines estètiques són les imperants avui dia? Per què la bellesa és més acceptada als Estats Units? Europa és molt més escolàstica i segueix els corrents del segle XX que van revolucionar la música culta? Què vol dir ser contemporani i alhora complaure al públic? Debatrem tot això i més amb els compositors Joan Magrané (Fr), Marc Migó (EUA), Núria González (Fr), Daniel Fígols (GB), Enric Riu (EUA-EU) en un acte moderat per Aina Vega on es busca la participació de tothom. Invitació aquí
 

Schubert Lied III: Natalia Labourdette & Anastasia Timofeeva

Dijous 27 de febrer. Sala 2. Oriol Martorell (l'Auditori). 20.00h. Entrada: 20
 
Aquest tercer concert dedicat als lieder de Schubert, ens presenta a la soprano Natalia Labourdette amb la pianista Anastasia Timofeeva. La música de Schubert ha estat una bona excusa per conèixer algunes de les veus dels joves talents estatals i internacionals que representen el futur del gènere. Més informació
 

Concert per a violí de Mendelssohn

Divendres 28 de febrer. Sala 1 Pau Casals. L'Auditori. 20.00h. Entrada 12-59€.
 
El Concert per a violí de Mendelssohn és considerat indispensable per a qualsevol solista ‎internacional i, alhora, és un dels més populars i estimats pel públic. En aquesta ocasió tenim ‎el privilegi de comptar amb el violinista canadenc James Ehnes, que ja va enregistrar aquest ‎concert el 2010 i que l’ha interpretat als millors escenaris del món.‎ Més informació
 

La Traviata de Verdi

Dissabte 29 de febrer. Palau de la Música. 18:30h. Entrada 18-68€.
 
L’Orquestra Simfònica del Vallès, juntament amb el Cor Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i dirigit per Xavier Puig, ens interpreten la versió en concert de La Traviata de Verdi. Més informació
 

"Resurrecció" Mahler, simfonia núm. 2

Diumenge 01 de març. Gran Teatre del Liceu. 17.00h. Entrada: 8-112€.
 
Resurrecció, reinici i renovació en clau musical sota la direcció del mestre Josep Pons i tot un repte per a l’orquestra i el cor titular del Liceu. Estrenada el 1895 a Berlín i dirigida pel mateix Mahler, la segona simfonia del catàleg del músic bohemi és la primera a incorporar la veu solista (soprano i contralt) i el cor. Entesa com un símbol de l’esperança en la resurrecció, el sobrenom encaixa a la perfecció amb una pàgina monumental, de gran intensitat emocional i amb referents autobiogràfics. Més informació
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies