Recomendaciones

Què ens espera a la Barcelona clàssica? (24 de febrer a 1 de març): Fòrum Barcelona Clàssica

22-02-2020

Aquesta setmana torna el Fòrum Barcelona Clàssica al Club Wagner, partner habitual. Tots esteu convidats a participar a la xerrada-col.loqui: “Europa i EEUU: dos mons compositius diferents”. Serà dimecres 26 a les 19h al Carrer València, 209. Reflexionarem sobre el fet que, la història de l’art, i la història de la música per extensió, s’ha regit per les normes del gust, que cercaven la bellesa. A finals del segle XIX, amb la bellesa medúsea, el camí va enfocar-se cap a la lletjor, que es va instaurar, amb el soroll, en la música. Quines estètiques són les imperants avui dia? Per què la bellesa és més acceptada als Estats Units? Europa és molt més escolàstica i segueix els corrents del segle XX que van revolucionar la música culta? Què vol dir ser contemporani i alhora complaure al públic? Debatrem tot això i més amb els compositors Joan Magrané (Fr), Marc Migó (EUA), Núria Giménez (Fr) i Daniel Fígols (GB), en un acte moderat per Aina Vega on es busca la participació de tothom! Clica aquí i reserva la teva invitació.

La setmana s'encetarà amb el concert del trio format per Jörg Widmann, Tabea Zimmermann i Annika Treutler, qui presentaran el seu darrer projecte Es war einmal… (Hi havia una vegada..) al Palau de la Música Catalana. El concert serà tot un homenatge a Robert Schumann, compositor dels clàssics contes de fades que vertebren aquest disc, en el qual Widmann aporta la seva visió contemporània sobre aquesta temàtica.

A més a més, el dimarts el Conservatori Liceu ens presenta el ja conegut concert ConTrastes, en el que els alumnes més destacats en l’especialitat ofereixen un gran repertori d’estils i gèneres, tan en format solista, música de cambra o en conjunt orquestral.

El dijous podrem gaudir del tercer concert dedicat als lieder de Schubert de la mà de la soprano Natalia Labourdette a L’Auditori. Acompanyada de la pianista Anastasia Timofeeva, aquest gènere dona peu a la divulgació dels nous talents tan nacionals com internacionals, representant el futur dels lieder. Seguint amb l’Auditori, Juanjo Mena torna a Barcelona fent gal·la de la seva imparable carrera internacional. Al capdavant de l’OBC, ens proposa la Sisena de Bruckner i el Concert per a violí i orquestra en Mi menor, op. 64 de Mendelssohn de la mà del violinista canadenc James Ehnes.

El cap de setmana, d’altra banda, se’ns presenta en gran format orquestral. Aquest dissabte, el Palau de la Música acollirà l’Orquestra Simfònica del Vallès, que juntament amb el Cor Associació d’Amics de l’òpera de Sabadell i sota la direcció de Xavier Puig, interpretaran la versió concert de 'La traviata' de Verdi. Finalment, el diumenge, la cita musical més destacada tindrà lloc al Gran Teatre del Liceu, on el mestre Josep Pons dirigirà la Simfonia núm. 2 de Mahler, un repte tan per a l’orquestra com per al cor titular del Liceu. Entesa com un símbol d’esperança i resurrecció, es tracta d’una obra monumental i de gran intensitat emocional que culminarà aquesta setmana a la Barcelona Clàssica de la manera més majestuosa possible.


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


Pau Requena
Pau Requena
Redactor
@RequenaPau