Instrumental i música de cambra

Associació per al Foment de la Música Clàssica: concerts tots els dimarts per reivindicar la "música normal"

Diumenge 25 Setembre 2016

Tots els dimarts de l'any, de setembre a juliol, és pràcticament segur que hi ha un concert de música clàssica a Barcelona. Els responsables de dinamitzar l'agenda musical en un dia, a priori, poc propici per a l'oci fora de casa són l'Associació per al Foment de la Música Clàssica, una iniciativa impulsada pel músic Anton Serra.

Els concerts se celebren a la Reial Acadèmia de Belles Arts Sant Jordi. Com explica Anton Serra, "vam començar fa uns quatre anys i, al principi, va costar una mica donar-nos a conèixer, però ara comptem ja amb un públic fix i cada tarda solem reunir entre 40 i 60 persones".

La programació habitual es basa en grups de cambra, recitals de cant amb acompanyament instrumental i fins i tot petites orquestres. Per a l'Associació, es tracta, en certa mesura, de reivindicar el que Anton Serra diu "la música normal": "Lluitem contra el mite que la música és només patrimoni de les" vaques sagrades "en les grans sales de concerts. Nosaltres creiem el contrari: hi ha molts músics d'aquí que no tenen nom simplement perquè no han tingut l'oportunitat d'actuar en un auditori ".

Efectivament, el cartell del cicle de l'Associació és l'antítesi del que habitualment presenten les programacions de les grans sales: formats petits, abundant presència de músics locals i poc coneguts (però amb solvents credencials artístiques) i una clara aposta per obres diferents de les referències habituals.

Aquest plantejament no impedeix, però, que ocasionalment es convidi a músics estrangers i que fins i tot s'assagin algunes experiències de fusió de la música clàssica amb altres fenòmens culturals.

Les entrades costen 15 euros a taquilla, encara que hi ha diverses opcions de descompte. Es poden consultar les tarifes i la programació completa aquí.

Més, sobre...: música de cambra
Últimes Notícies