Cant

Sara Blanch, soprano: “Sempre s’ha de continuar estudiant”

Dimarts 17 Abril 2018

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae presena al Palau de la Música un repertori d'obres de Mozart i Beethoven al costat de la jove soprano Sara Blanch, qui, amb justícia, es va donar a conèixer al Concurs Viñas 2016, cantant l'ària de la Reina de la Nit.

Amb motiu d'aquest concert, recuperem una recent entrevista publicada amb Sara Blanch aquí a Barcelona Clàssica. 

La soprano Sara Blanch debuta al Liceu
Barcelona Clàssica: Com et sents davant el teu debut al Gran Teatre del Liceu?
Sara Blanch: Molt contenta i emocionada. Quan el primer dia d’assaig vaig entrar i vaig veure que allà hi eren Plácido Domingo, Nino Machaidze, Celso Albelo i tota l’orquestra, vaig sentir molta emoció. Però per cantar tot aquest sentiment s’ha de tenir ben controlat i així espero que sigui.
 
B.C. Ja has parlat amb Plácido Domingo? Què t’ha dit?
S.B. El meu rol és Crobyle, una de les esclaves que vesteixen Athanaël, el personatge de Plácido Domingo.  Fins ara no hem parlat de res concret. Tampoc de res de la veu. Però ja només poder cantar aquest paper amb ell és una passada.
 
B.C. Ara fa un any des de la teva experiència al Concurs Viñas, on et vas donar a conèixer. Quin balanç fas del viscut fins ara?
S.B. És un balanç molt positiu. Durant aquest any han arribat coses molt bones. He pogut actuar a molts teatres a Espanya, el que suposa molt treball i també molt de coneixement. Per exemple, aquesta setmana, a més de fer Thaïs a Barcelona, viatjo a Madrid pels assajos de Château Margaux i La Viejecita al Teatro de la Zarzuela, un programa doble de sarsuela còmica que dirigeix Lluís Pasqual.
 
B.C. T’han arribat coses també de l’estranger?
S.B. Si, però estan pendents de definir-se. 
 
B.C. Enguany, el baríton Carles Pachón ha viscut al Concurs Viñas 2017 una experiència semblant a la teva: es va presentar essent pràcticament un desconegut i va acabar esdeveniment el guanyador “oficiós”, amb una gran quantitat de premis. Què li recomanaries per afrontar el que li vindrà a sobre durant els propers mesos?
S.B. Aquesta experiència s’ha de viure en primera persona per a entendre-ho. S’ha d’aprendre a gestionar moltes coses que venen de cop: molta feina, moltes persones que et diuen coses, moltes propostes... Tot s’ha d’anar posant al seu lloc poc a poc. Però penso que en Carles és una persona molt intel·ligent i ho sabrà fer bé.
 
B.C. Tu com has aconseguit això de tenir-ho tot controlat? Tens temps de continuar estudiant amb la teva agenda actual?
S.B. Sempre s’ha de seguir estudiant. Jo continuo amb les classes de cant i segueixo buscant repertori. És cert que, si treballes amb intensitat, la ment s’accelera i pot arribar un punt de descontrol. Per compensar això, jo intento fer meditació i trobar moments de calma. 
 
B.C. Tens pressa a que arribin els primers papers?
S.B. Si i no. De moment, el que estic fent m’està molt bé, però vull fer més rols i, especialment, rols principals.
 
B.C. Per exemple?
S.B. Un que em va molt bé i que he estat fent fa poc és la Norina, de Don Pasquale. Em trobo molt còmoda amb ella. També m’agradaria la Luzia de Lammermoor de Donizetti.

Més, sobre...: òpera , entrevistes
Últimes Notícies