Cambra

Festival Emergents: una marató musical per a conèixer els nous intèrprets

23-04-2017

Dèiem al nostre repàs a l’agenda dels dies vinents que aquesta setmana destaca per la programació de joves músics, i la principal responsable és la celebració de la primera edició d’una iniciativa de L’Auditori: l’Emergents Barcelona Music Festival.

Es tracta d’una marató musical d’una setmana de duració (del dimarts 18 al diumenge 23 d’abril), el que suposa al voltant de 40 hores de programació dedicades a, com diu l’organització, “el nou talent d’aquí i d’arreu”.

El cert és que l’estructura i els preus del festival fan possible gaudir de música a L’Auditori pràcticament totes les tardes i a preus molt accessibles, generalment entre els 5€ i els 12€, amb la possibilitat d’accedir a part de l’oferta de manera gratuïta. Hem calculat que el preu mig de l’Emergents Barcelona Festival està per sota dels 8€ (sense comptar l’OBC, que manté els preus habituals de les localitats, entre 10 i 56 euros).  A més, aquestes entrades, en molts casos, inclouen més d’un concert.
 
L’activitat s’estructura en dues franges horàries diferenciades. A la tarda, se celebraran concerts dobles i triples, mentre que, als vespres, es tancaran les jornades presentant joves valors del jazz català. I tant l’apertura com la clausura són a càrrec de dues orquestres: la Jove Orquestra Nacional de Catalunya per a obrir el Festival (dimarts 18) i, per tancar-ho, l’OBC, acompanyada de solistes debutants.
 
Foto: May Zircus / L'Auditori
La programació sencera es pot trobar ben descrita  la pàgina web de L’Auditori, però a Barcelona Clàssica us oferim una guia ràpida per trobar, dins de la programació de música clàssica, el que més us pot interessar:
    
  • Violí sol: La violinista Tamsin Waley-Cohen, seleccionada per l’ECHO Rising Stars per a actuar en el circuit de les principals sales europees aquesta temporada, actua dimecres 19 (21.10 h). Es tracta del mateix concert on actuen Luis Grané i l’Azahar Ensemble, així que per només 5€ es pot gaudir de gairebé tres hores de música). 
 
  • Formacions de corda: L’oferta és especialment interessant en el format de cambra. De fet, dijous 20 està dedicat, segons resa el programa, al quartet de corda, en una jornada comissionada per Arnau Tomàs, integrant del Quartet Casals. Ell  hi intervindrà en una taula rodona al costat d’altres músics especialitzats en la formació (dijous 20, 17 h; entrada gratuïta). Just després, hi haurà un triple concert de quartets de corda, amb l’Armida Quartett, el Dalia Quartet i el Novus String Quartet (19h; entrada: 12€) 
 
  • Altres formacions de cambra: Hi participen el quintet de vent Azahar Ensemble (dimecres 19, 20.20 h; entrada: 5€) i els duos de saxo i piano Vallès-Vera (divendres 21, 17.30h; entrada gratuïta) i Aldamena (dissabte 22, 17.30h; entrada gratuïta) 
 
  • Orquestres i solistes orquestrals: La Jove Orquestra Nacional de Catalunya inaugura el Festival en un concert que té com a estrella convidada al violinista Sergey Malov (aquest, massa consolidat al panorama internacional com per seguir considerant-li un “jove talent”, tot i que, per edat, amb 35 anys, encara encaixa en aquesta definició. L’esdeveniment està programat per dimarts 18 a les 20h, a un preu de 12€.  Els altres dos concerts de conjunt presenten la fórmula inversa: formacions veteranes que tocaran al costat de joves solistes. Així, la Banda Municipal de Barcelona actuarà amb dos solistes amb notable trajectòria ja, com Òscar Alabau (violoncel) i Peter Moore (trombó) (dissabte 22, 20.30h; 12€) i l’OBC, sota la direcció de Lawrence Foster, presentarà a cinc joves solistes: els violoncel·listes Aurelien Pascal i Fernando Arias Fernández, els violinistes Miguel Colom i Rosanne Philippens i el pianista Juan Pérez Floristán.

Cal tenir en compte que, excepcionalment, l’OBC presenta programes diferents dissabte i diumenge, que es poden consultar aquí
 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *