Concerts

Primavera de concerts gratis: Barcelona estrena nous cicles de música clàssica d'entrada lliure

Dimecres 3 Maig 2017

Duo Javier Blasco i Joan Salvador al cicle del CC Urgell
La primavera és profusa en actuacions musicals gratuïtes, especialment durant el mes maig, atès que les programacions culturals dels centres cívics es troben en ple funcionament i, a més, s'aproxima el final del curs a les escoles de música i els seus consegüents concerts.

De tota manera, aquest maig de 2017 és especial, ja que en menys en dues setmanes, es concentra l'estrena a Barcelona de fins a quatre cicles diferents, tots ells amb professionals o estudiants de nivell molt avançat. Cadascú d'ells, a més, està dedicat a un gènere i períodes diferents: òpera, lied, música contemporània o música de cambra.

  • Òpera en Ruta: El Districte de Sarrià-Sant Gervasi organitza una nova edició d'un tot un festival d'activitats gratuïtes al voltant de l'òpera. Durant dues setmanes, del 2 al 14 de maig, el públic podrà gaudir de concerts, conferències, espectacles familiars i fins passejades pels llocs més musicals del barri comentats per especialistes. El programa complet es pot consultar aquí. Encara que tots els actes són d'entrada lliure, en alguns es recomana reservar entrada prèviament per assegurar la localitat.
 
  • Lied a l'Institut Goethe: Cicle de quatre concerts dedicat al lied (dies 4, 11, 18 i 25), amb intèrprets de l'Escola Superior de Música de Catalunya i coordinació de Francisco Poyato. Malgrat estar organitzat per l'Institut de Cultura alemany, el cicle fa un recorregut per diverses sensibilitats musicals, incloent-hi música de la península Ibèrica i música francesa. L'entrada és gratuïta, tot i que s'accepten donacions per als cantants.
 
  • Cicle de música dels segles XX-XXI: El Centre Cívic Urgell acull el cicle de concerts més antic de la seva especialitat, amb un total de 5 recitals els dies 4, 11, 18 i 25 de maig i 1 de juny. Està organitzat per la Fundació Música Contemporània. Cada concert compta amb una presentació a càrrec d'Armand Grèbol i Albert Sardà. Entrada lliure prèvia reserva presencial o per telèfon 934.536.480.
 
  • Cicle "Música per a emmarcar": Els dimecres 10, 17, 24 i 31 de maig el Museu Nacional d'Art de Catalunya acull concerts de música de cambra vinculats a períodes representats en les col·leccions, a càrrec d'estudiants avançats del Conservatori del Liceu. Entrada lliure.

A més a més, cal recordar que continua la programació gratuïta de música clàssica en llocs com la  Casa Elizalde (concerts tots els dilluns), el Fort Pienc  (concerts els divendres), la Casa Golferichs, el Centre Cívic Sagrada Família o la Casa Bartomeu (en aquest cas, l' entrada és lliure, però es recullen aportacions voluntàries per al manteniment de les instal·lacions).

Més, sobre...: concerts gratis
Últimes Notícies