Piano

Cinc concerts de piano d'entrada gratuïta per al juny

Divendres 2 Juny 2017

Amb la temporada a punt de finalitzar, queden pocs concerts d'estrelles internacionals en cartell per a les setmanes vinents. Potser l'excepció és Alexander Melnikov, però la majoria de grans figures estan ja concentrats en els seus compromisos amb els diversos festivals d'estiu (i cap d'ells se celebra a Barcelona).

No obstant això, el piano segueix ben present en la programació. El juny és un bon mes per gaudir de nombrosos concerts gratuïts, donada la intensa activitat en els centres cívics i la celebració d'iniciatives com el cicle de música clàssica d'Horta-Guinardó. Presentem una selecció de cinc concerts d'entrada gratuïta per als pròxims dies en què el piano és el gran protagonista:

  • 2 de juny: Takao Rokugawa és titulat pel Conservatori Superior de Música del Liceu i s'ha format al costat del prestigiós pianista Josep Maria Colom. Especialista del Romanticisme alemany, destaquen les seves interpretacions de Beethoven, Brahms i Schubert. Presenta al Fort Pienc un programa sota el suggerent títol "T'agrada Brahms?". (19.00 hores)
 
  • 2 de juny: Marevna Ortega, guanyadora del Premi Extraordinari d'Interpretació del Conservatori del Liceu el 2016 i nom emergent a la cartellera musical de Barcelona, actua a la Casa Bartomeu amb un programa íntegre de sonates de Beethoven. Encara que l'entrada és lliure, en els concerts organitzats pel Consell Català de la Música se solen recollir aportacions voluntàries per al manteniment de la Casa Bartomeu. (19.30 hores)
 
  • 15 de juny: Aida Gavrilova és una pianista nascuda a Bòsnia i Hercegovina que va aconseguir una beca per estudiar al mític Conservatori Txaikovski de Moscou, on es va graduar amb màxims honors. Posteriorment, es va traslladar a la Guildhall School of Music and Drama de Londres per estudiar i va arribar a formar part del professorat del centre. Participa en el cicle de música clàssica d'Horta-Guinardó amb la intepretació de dues sonates de Haydn i Prokofiev i de la suite colombiana de Germán Darío Pérez Salazar. (Parròquia del Crist Redemptor, Casal de Barri Pirineu-Can Baró; 19.30 hores)
   
  • 28 de juny: En el marc del cicle Barcelona Festival of Song, el qual ofereix concerts de piano i de cançó d'entrada gratuïta durant tota l'última setmana de juny, el pianista grec Nikos Stavlas presenta un programa dedicat als preludis de Mompou, Scriabin i Gershwin, un repertori que no és freqüent de poder escoltar. (Biblioteca de Catalunya, 20.30 hores)

Més, sobre...: piano , concerts gratis
Últimes Notícies