Concerts

Els millors concerts de música clàssica de la setmana a Barcelona (5-11 de juny): tot celebrant la fi de curs

Diumenge 4 Juny 2017

Que la fi del curs ja està a prop es nota en el descens del nombre de concerts: aquesta setmana amb prou feines hi ha una quaranta de propostes en agenda, quan, per exemple, fa exactament un mes, en la programació trobàvem més del doble de possibilitats. I, sobretot, es nota també en els preus: entre que aquesta setmana no tenim funcions al Gran Teatre del Liceu ni tampoc visites de grans estrelles internacionals (amb els seus alts caixets), i que l'agenda d'aquests dies és plena de concerts que posen punt final a la temporada, el preu mitjà per escoltar música clàssica en directe se situa entre els 9 i els 11 euros.

Quan parlem de final de curs, no només ens referim a concerts amateurs. Sí que és cert que els estudiants de música protagonitzen el gran esdeveniment del Festival Simfònic, el qual integra més de cent actuacions gratuïtes el mateix dia ia la mateixa hora: dissabte 10 de juny a les 18 hores. Però formacions professionals, com la Banda Municipal de Barcelona o l'OBC, també ofereixen concerts d'entrada lliure (o gairebé), que suposen el colofó ​​a tot un curs de treball i la celebració de la imminent arribada de l'estiu.

Aquestes són les nostres propostes per als pròxims set dies, ordenades de dilluns a diumenge.

Concerts destacats de la setmana (5-11 de juny)

Atria

Dilluns, 5 de juny. 19.30 hores. Casal de Barri Mas Guinardó. Entrada gratuïta
 
Atria és un conjunt instrumental format per Júlia Sants (traverso); Isabel Soteras (violí); Guillem Cabré (violí); Carla Rovirosa (violoncel) i Marc Sumsi (clave). Les seves dues línies de treball són la pedagogia i la interpretació històrica. Presenten, en el marc del cicle de música clàssica d'Horta-Guinardó, un concert il·lustratiu de la "teoria dels afectes" barroca i la relació entre les tonalitats musicals i les emocions humanes. Més informació →
 

Qvinta Essençia

Dimarts, 6 de juny. 20.00 hores. Espai Ku. Taquilla inversa 
 

El grup vocal Qvinta Essència, especialitzat en polifonia del Renaixement, presenta una acurada selecció dels millors madrigals del llibre primer de Luca Marenzio. Més informació →

 

Lieder Camera

Dimecres, 7 de juny. 20.30 hores. L'Auditori.  Entrada: 12€
 
El Cor Lieder Càmera, sota la direcció d'Eduard Vila, presenta una visió global de la música coral de Mendelssohn, tant religiosa com profana. Més informació →
 

Guillermo Navarro

Dijous, 8 de juny. Centre Cívic Urgell, 20 hores. Entrada gratuïta
 
El violinista Guillermo Navarro presenta a Barcelona el seu nou projecte Essence, un concert íntim amb dos protagonistes: J.S. Bach i E. Ysaÿe. Més informació →
 

Banda Municipal de Barcelona

Divendres, 2 de juny. Plaça del Rei, 20 hores. Entrada gratuïta
 
Concert gratuït de la Banda Municipal de Barcelona amb un repertori de compositors catalans, sota la direcció de Beatriz Fernández, i amb les intervencions de la soprano Marta Valero i de Pepo Blasco al recitat. Més informació→
 
 

Festival Simfònic

Dissabte, 10 de juny. Diverses localitzacions, 18.00 hores. Entrada gratuïta
 
Jornada de concerts en espais públics de tot Catalunya i Mallorca, a càrrec d'estudiants i de formacions vinculades a escoles de música, amb un total de 100 actuacions a la mateixa hora: dissabte 10 de juny a les 18.00 hores. Més informació →
 

Orquestra Barroca Catalana, Cor de Cambra Anton Bruckner, Juan de la Rubia i altres intèrprets

Diumenge, 11 de juny. L'Auditori, 19.30 hores. Entrada: 11€
 
Continua el projecte d'integral de cantates de JSBach, aquesta vegada sota la direcció de Juan de la Rubia i amb la participació de l'Orquestra Barroca Catalana, el Cor de Cambra Anton Bruckner i els solistes Pau Bordas, Diego Blázquez i Lídia Vinyes-Curtis . S'interpretaran tres cantates del temps litúrgic que va de la Quaresma els diumenges després de la Trinitat. Més informació→

Més, sobre...: recomanacions , concerts gratis
Últimes Notícies