Concerts

Els millors concerts de música clàssica a Barcelona (12-18 de juny): la setmana de Pau Casals

Diumenge 11 Juny 2017

 
Monument a Pau Casals a Barcelona. Foto: Electro07
El protagonista de la setmana no pot ser un altre que Pau Casals, el músic català més universal. En el seu honor, l'Ajuntament de Barcelona va decidir que cada 16 de juny se celebri a la ciutat la Diada Pau Casals. Enguany, però, són tres actes, programats en tres dies diferents, els que homenatjen el gran artista. La Fundació Pau Casals explica que cadascú d'ells va adreçat a commemorar aspectes específics de la trajectòria de Casals. 

D'aquesta forma, el recital de dimecres dia 14 al Palau de la Música amb el violoncel·lista Mischa Maisky, acompanyat al piano per la seva filla Lily, vol recordar "la dimensió musical"; el concert de l'orquestra solidària "Vozes", a la Plaça del Rei, previst pel dia 15 a les 21 hores, està construït al voltant de la "dimensió social"; i, finalment, l'acte-concert del dia 16 al Turó Park, amb actuació castellera inclosa, celebra la "dimensió popular". Els dos actes a espais públics són d'accés totalment lliure.

La setmana es completa amb un concert estel·lar de l'OBC per a acomiadar la temporada al Palau de la Música, amb la pianista veneçolana Gabriela Montero, així com una interessant programació a museus i centres cívics. Aquesta és la nostra selecció de concerts, de dilluns a diumenge.

Concerts destacats de la setmana (12-18 de juny)

Acords & Desacords

Dilluns, 12 de juny. 20.30 hores. Casa Elizalde. Entrada gratuïta
 
El trio Acords & Desacords és una formació nascuda l’estiu del 2006. El seu fil conductor es va definir des del principi amb la idea de relacionar i donar continuïtat als termes música de cambra, de saló i de cafè. Més informació →
 

Emilio González. Presentació del CD "Enric Granados. Recuerdos"

Dimarts, 13 de juny. 20.30 hores. Biblioteca de Catalunya. Entrada gratuïta
 
La Sala de Llevant de la Biblioteca de Catalunya acull la presentació del CD "Enrique Granados. Recuerdos" que ha enregistrat el pianista Emilio González.L'acte començarà amb un col·loqui i posteriorment el propi Emilio González interpretarà una selecció de peces del nou disc. Més informació →
 

Mischa Maisky I Lily Maisky, violoncel i piano

Dimecres, 14 de juny. 20.00 hores. Palau de la Música Catalana. Entrada:10-45€ 
 
Concert de la Diada Pau Casals 2017, amb un repertori d'obres de diversos compositors: J.S. Bach, Schumann, Falla, lbéniz, Cassadó i Piazzolla. Més informació →
 

OBC, Kazushi Ono, Gabriela Montero (piano) i Cor Madrigal

Dijous, 15 de juny. Palau de la Música Catalana, 20.30 hores. Entrada: 35€
 
L'OBC visita el Palau de la Música amb el seu director titular, Kazushi Ono, i amb la participació de dos convidats de luxe: la pianista Gabriela Montero i el Cor Madrigal. Més informació →
 

Diada Pau Casals 2017

Divendres, 16 de juny. Turó Park, 20 hores. Entrada gratuïta
 
Acte- concert al Turó Park per recordarà la “dimensió popular” de Pau Casals. Amb l’Orquestra Xavier Montsalvatge de l’IEA Oriol Martorell i l’Orquestra de violoncels dirigida pel mestre Antoni Ros- Marbà. Més informació→
 
 

Helena Resurreiçao i Elsa García, veu i arpa

Dissabte, 17 de juny. Museu del Modernisme, 19.00 hores. Entrada: 15€
 
Cicle dedicat als nous valors de la música catalana, amb l'actuació de les joves Helena Resurreiçao (mezzosoprano) i Elsa García (arpa), amb un programa d'obres de Poulenc, Fauré, Granados, Bizet, Txaikovski y Elgar. L'entrada inclou la visita al Museu del Modernisme abans de l'inici del concert. Més informació →
 

Xarxa Coral: Orfeó Català, Coral Mixta d'Igualada i Cor Xalesta de l'Hospitalet de Llobregat

Diumenge, 18 de juny. Palau de la Música Catalana, 17-30 hores. Entrada: 15€
 
Com a símbol de l'arrelament històric de la música coral a Catalunya, la Xarxa Coral presenta un concert de l'Orfeó Català compartint concert i, en algunes parts del programa, també escenari físic amb agrupacions corals destacades del país. El fil conductor del repertori és la música anglesa des del Renaixement fins als nostres temps, amb John Dowland, Thomas Morley i el gran referent del segle XX, Benjamin Britten, entre d'altres. Més informació→

Més, sobre...: recomanacions , concerts gratis
Últimes Notícies