Cant

Calentant motors pel 2018: els Amics de l’Òpera de Sarrià i el Festival LIFE Victoria avancen nova programació

Dilluns 4 Desembre 2017

Els Amics de l'Òpera de Sarrià han presentat la nova temporada –la quarta en la seva trajectòria- amb un recital especial amb l'assistència de personatges coneguts vinculats al món de l'òpera, com el presentador Ramon Gener, el prestigiós crític musical Roger Alier o algun col•laborador del Liceu, i la participació d'una barreja de joves cantats, com el baríton Jorge Abarza, la soprano Aina Martín i el tenor Beniat Egiarte, amb d'altres veterans, com el tenor Raúl Giménez i el baix Carlos Chausson, un dels més aplaudits de la nit.

El recital de presentació ha estat un preludi de la programació preparada a partir del gener. El propi Ramon Gener va qualificar de “petit miracle” el fet de que els organitzadors puguin crear tota una temporada d’òpera amb els pocs recursos dels que disposen, cosa que supleixen amb ganes, temps i esforços de l’equip.

A més, la programació dels Amics de l’Òpera inclou títols poc o mai abans representats a Barcelona. Concretament, al 2018 el Teatre de Sarrià acollirà les òperes amb Il Campanello, de Gaetano Donizetti, L’Isola Disabitata, de Manuel Garcia, i L’Inganno Felice, de Giaoacchino Rossini.

D’altra banda, al 2018 Barcelona acollirà una nova edició del Festival LIFE Victoria 2017 –la sisena-, una iniciativa que aquest any ha aconseguit un 90% d’ocupació als concerts programats i ha incrementat un 30% la venda d’entrades, amb una assistència total de 2.000 espectadors.

Part de l’èxit ha estat la participació de cantants internacionals de primera línia, com la soprano Iréne Theorin (foto a la dreta), qui ha clausurat l’edició 2017 del Festival en homenatge a Victoria de los Ángeles amb un concert de lieds de Wagner, Wolf i Sibelius. Cal destacar que Theorin va actuar portant la capa que la cantant barcelonina va utilitzar al seu debut a Bayreuth, cantant Tannhäuser l’any 1961.

Dels noms previstos pel 2018, l’organització ja ha avançat la presència del baríton Christopher Maltman i el pianista Malcolm Martineau el 20 de novembre del 2018, amb el programa “Carnival of animals”, que recull obres de Poulenc, Schumann, Ravel, Chabrier o Wolf, entre d’altres. 

Més, sobre...: cant , opera , lied
Últimes Notícies