Orquestra

L'Orquestra de Cadaquès descobreix als directors del futur

Divendres 15 Desembre 2017

Barcelona té grans concursos internacionals de piano (el més veterà, el Concurs Internacional Maria Canals), de cant (el Tenor Viñas) i també d'altres instruments, com la guitarra (el Certamen Miquel Llobet). Tots ells es celebren cada any. No obstant això, ja fa temps que la ciutat no vivia un dels concursos per a joves talents més complexos d'organitzar que existeixen: el de direcció d'orquestra. Fins al 18 de desembre, l'Orquestra de Cadaquès organitza a L'Auditori la recta final del seu concurs per a joves directors, l'última edició del qual es va celebrar el 2013.

La convocatòria pretén descobrir als grans directors del futur i la prova de l'èxit de la iniciativa, creada el 1992, són alguns dels noms que han sortit del certamen, amb una destacadíssima carrera en orquestres de tot el món, com Gianandrea NosedaVasily Petrenko o Michal Nesterowicz, entre d'altres. En l'última edició, el guanyador va ser el jove Lorenzo Viotti.

En el concurs d'enguany hi participen 13 finalistes, atrets pel millor premi a què un jove director pot aspirar: un paquet d'almenys trenta concerts amb diferents orquestres durant els propers tres anys.

Per aconseguir ser l'elegit, els participants hauran de superar una competició organitzada en proves eliminatòries, en què han de demostrar el seu talent al capdavant de l'orquestra en diferents registres: ensemble, orquestra de corda, acompanyant un solista ... Així mateix, el repertori també és molt variat, incloent obres contemporànies i fins i tot l'estrena d'una peça encarregada expressament per a la seva interpretació en el concurs.

La fase final és oberta a tot el públic interessat. Dissabte 16, des de les 15 hores, tindrà lloc la segona prova; el diumenge 17, des de les 10 del matí, la tercera prova i la semifinal; i el dilluns 18, a les 18 hores, els finalistes seleccionats lluitaran pel gran premi. L'entrada és gratuïta durant tota la fase preliminar; el concert final té un preu de 3 euros.

Més, sobre...: concursos
Últimes Notícies