Piano

El Concurs Maria Canals bat el rècord de sol·licituds de participants

Dimarts 23 Gener 2018

El concurs de piano Maria Canals ja té llista de participants per a la seva edició 2018. L'organització del certamen ha publicat els noms dels 93 admesos a concursar a Barcelona el proper mes de març, que es pot consultar aquí

La selecció no ha estat un procés fàcil, després que el Maria Canals mantingui aquest any la seva tendència a créixer en nombre de candidats i batés el seu rècord de sol·licituds de participants. En total, es van registrar més de 200 preinscripcions de pianistes, procedents de 41 països.

Atès que el nombre de concursants que poden competir en la convocatòria és limitat, un comitè artístic ha hagut de triar als millors candidats a partir del material aportat per ells mateixos en la seva preinscripció: el seu currículum, la seva proposta de programa i un vídeo al seu canal de YouTube amb la interpretació d'un moviment ràpid d'una sonata de Beethoven i una obra de lliure elecció.

Els participants seleccionats seran els que competiran a Barcelona del 10 al 23 de març per disputar els premis del concurs: més de 50.000 euros en premis en metàl·lic i la possibilitat de realitzar enregistraments discogràfics i recitals remunerats a ciutats de tot el món.

El Concurs Maria Canals rep la col·laboració de fundacions i institucions vinculades a la cultura, com la Fundació Jesús Serra, la Fundació Carulla, la Fundació Manuel Blancafort, Banc Sabadell, la Fundació Frederic Mompou, al Trinity College de Londres, l'Istituto Italiano di Cultura, l'Institut Cervantes o la Reial Acadèmia d'Espanya a Roma.

El públic interessat ja pot adquirir les entrades per a les proves eliminatòries o la prova final, que se celebrarà el 22 de març a les 20 hores.

 

Últimes Notícies