Concerts

Cinc concerts gratuïts (i l'aire lliure) per gaudir de la música clàssica a Barcelona al juny

Dimecres 30 Maig 2018

La programació de música clàssica a Barcelona durant el mes de juny comença ja a donar mostres evidents de la proximitat de l'estiu, amb tot el que això significa: menys activitat, menys presència d'estrelles internacionals i, per regla general, poques estrenes de nous projectes artístics. No obstant això, tot queda compensat amb altres propostes, iniciatives i cicles pensats per portar la música a espais públics, habitualment a l'aire lliure i amb accés gratuït per al públic interessat. Repassem cinc d'aquestes propostes previstes per a les pròximes setmanes a la ciutat:

 
  • Festival Simfònic: El dissabte 9 de juny serà una jornada especial per a la música a Catalunya i Balears. Torna el Festival Simfònic, una iniciativa que impulsa l'organització, el mateix dia i a la mateixa hora (6 de la tarda), de més de 100 concerts gratuïts en espais emblemàtics de les diferents ciutats a càrrec d'estudiants de música. La programació completa, que també aposta per la barreja d'estils, gèneres i formats, es pot consultar aquí. No falten els concerts a l'aire lliure, en llocs com el parc d'atraccions del Tibidabo, el Parc de les Aigües o el Museu Picasso, entre molts altres.
 
  • Diada Pau Casals: En el marc dels actes organitzats amb motiu de la Diada Pau Casals, al Turó Park acollirà el 14 de juny a les 20.00 hores un acte d'homenatge al músic amb la participació de l'Orquestra Montsalvatge de l'IAE Oriol Martorell, l'Orquestra Amadeus del projecte Vozes i un grup de 40 violoncel·listes dirigits pel mestre Josep Pons. Es tracta d'una activitat complementària al concert central de la Diada, previst per al 12 de juny al Palau de la Música Catalana amb la violoncel·lista Sol Gabetta i el pianista Bertrand Chamayou (aquest sí, de pagament, amb entrades entre 10 i 45 euros ).
 
 


 
  • Jardí dels Tarongers: La Casa Bartomeu, gestionada pel Consell Català de la Música, obre el cicle d'estiu el 29 de juny amb una adaptació de La Traviata, de Giuseppe Verdi, interpretada per Marga Cloquell, Néstor Losán, Jorge Tello i Romina Krieger i amb Olga Kobekina en l'acompanyament pianístic i la direcció musical. Com és habitual en els concerts de la Casa Bartomeu, l'entrada és lliure, però s'accepten donacions, a partir de 10 euros, per al manteniment de l'espai i de la programació.

Bonus track: No són a l'aire lliure, però sí gratuïts altres concerts destacats de juny, com el del Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona i l' Orquestra Camera Musicae, amb el Rèquiem de Mozart (10 de juny); la programació de la Missa Brevis de Leonard Bernstein, a càrrec del cor d'Amics de les Misses PolifòniquesMonestir de Pedralbes, 10 de juny); o el Barcelona Festival of Song, promogut per la soprano Patricia Caicedo, que programa concerts diaris de cançó ibèrica i iberoamericana entre el 26 de juny i el 4 de juliol. I, per descomptat, cal seguir tenint en compte l'activitat dels centres cívics de Barcelona, que, fins a l'arribada oficial de les vacances, es manté a bon nivell. Tota la programació al detall es troba recollida en l'agenda de Barcelona Clàssica.
 

Més, sobre...: concerts gratis
Últimes Notícies