Concerts

L’OBC es posa el banyador!

Divendres 29 Juny 2018

Demà, dissabte 30 de juny a les 21:00 hores, l’OBC ofereix el tradicional concert a la Platja de Sant Sebastià a la Barceloneta. És un concert de caràcter gratuït que dirigirà Álvaro Albiach i s’interpretaran obres coloristes i emblemàtiques d’autors contemporanis com Bernstein, Gershwin o Britten.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i L’Auditori tornen a organitzar, en un marc incomparable com el mar Mediterrani, el ja tradicional concert a la platja per celebrar amb tota la ciutat l’arribada de l’estiu i el Dia de la Música. És un concert totalment gratuït que té lloc dissabte 30 de juny a les nou del vespre a l’escenari situat a la Platja de Sant Sebastià (al final del Passeig Joan de Borbó de Barcelona, davant l’hotel W), on tothom que vulgui podrà gaudir de l’espectacle musical arran de sorra, en família i amics.
 
Jordi Tort, gerent de L’Auditori i l’Orquestra, ha remarcat que el concert segueix el mateix format, però que enguany inclou l’homenatge a Bernstein en motiu del seu centenari. De fet, en el marc de l’OBCPOPS, el 18 i 19 de juliol l’OBC reposarà West Side Story amb música en directe. Tort espera una gran confluència de públic i força assistència de mitjans en un concert que requereix un gran esforç i en el qual hi treballen fins a 150 persones, incloses les 90 de l’orquestra. A nivell tècnic, cal amplificació per poder arribar a tot el públic que està més lluny però que, al cap i a la fi, l’Orquestra sent molt a prop. Finalment, el gerent comentava que “encara que aquest concert té un caire més popular, manté l’essència de la música simfònica”.
 
Per la seva banda, Ignasi Vila, percussionista de l’OBC, ha comentat que aquest concert li recorda el piromusical que es feia a l’Avinguda Maria Cristina fa uns anys, i Jean Baptiste, violoncel·lista, aborda temes sobre el programa asseverant que “Bernstein ja forma part del cànon de la música clàssica”.
 
Aquest concert arriba a la seva cinquena edició i ha aplegat cada any més de 14.000 persones. Estarà dirigit per Álvaro Albiach, director de l’Orquesta de Extremadura, que ha confessat que “és el primer cop que faig un concert a la platja i el segon en espais oberts”.
 
Quant al programa, té un marcat punt contemporani. L’OBC interpretarà Candide i West Side Story de Bernstein, l’Obertura Cubana de Gershwin, Samsó i Dalila de Saint-Saëns, Coppelia de Delibes, Montjuïc de Britten, El sombrero de tres picos de Falla (jota final) i l’emblemàtic “Vals de les flors” d’El trencanous de Txaikovski.
 
El Concert a la platja s’inclou dins del nou cicle OBCPOPS, que ofereix propostes simfòniques dirigides a tots els públics per gaudir de la música clàssica sense complexos. OBCPOPS combina els concerts al carrer amb propostes populars com la música de cinema i musicals i noves fusions.
 
La gent que no pugui venir a la platja o que vulgui tornar-lo a viure, podrà fer-ho gràcies a la retransmissió televisiva. Aquest any el concert es gravarà i s'emetrà en diferit pel Canal 33. Serà el proper divendres 6 de juliol a les 22h.

Foto: OBC

Més, sobre...: concerts gratis , obc , l'Auditori
Últimes Notícies