Critica

Nadal líric al Palau de Pedralbes

12-12-2018

El proper dimecres 19 de desembre a les 19:30h el Palau de Pedralbes acull el tradicional Concert de Nadal amb la soprano Katerina Tretyakova acompanyada pel pianista Ricardo Estrada. Abans del concert hi haurà un recital de benvinguda d’alumnes del Conservatori del Liceu i, posteriorment, un còctel nadalenc.

Katerina Tretyakova torna a Barcelona després d’haver deixat unes grans petjades en cada una de les seves actuacions a la ciutat. L’any 2013 ja va deixar el públic de la ciutat enlluernat guanyant el 1r premi del Concurs Internacional Tenor Viñas i la temporada anterior, amb la seva carrera com a cantant consolidada, ja la vam poder veure debutar al Liceu amb Un ballo in maschera, interpretant el paper d’Oscar, i posteriorment amb Roméo et Juliette cantant un rol principal, el de Juliette. El reconeixement com a jove promesa de la lírica en l’àmbit internacional l’ha portat a ser mereixedora de diversos premis i mencions, com també a haver actuat en grans teatres europeus.

En aquesta ocasió ens oferirà un concert conjuntament amb el pianista Ricardo Estrada, format a Barcelona, el qual ja té una gran trajectòria tant en aquesta ciutat com a escala internacional com a especialista en el repertori líric. Els dos intèrprets ja fa un temps que treballen junts, motiu pel qual podran oferir-nos una gran comunió interpretativa. Un punt comú entre aquests dos intèrprets que no gaires ens poden oferir, és una gran formació musical que s’expandeix més enllà de l’instrument, tots dos han realitzat estudis superiors de direcció orquestral que els hi permet una concepció més àmplia a nivell musical per oferir-nos grans interpretacions.

El concert consta d’un repertori extremadament variat que satisfarà a tota mena de públic alhora que mostrarà les diferents facetes de la veu de la soprano. Trobarem obres de gran lirisme com el que ens suggereix Puccini en les cèlebres àries O mio babbino caro (Gianni Schicchi) i Quando m’en vo (La Bohème), com també en Mesichi na nebi hlubokem (Rusalka) de Dvorak. Tampoc no ens mancarà un espectacle de virtuosisme vocal d’obres amb una escriptura que requereix suma delicadesa i un gran control tècnic per part de la cantant i que gaudirem amb la interpretació de Je veux vivre (Roméo et Juliette) de Gounod i amb Solevej d’Alabiev. En un canvi radical de caràcter, també afrontarà un repertori amb música espanyola o amb inspiració en aquesta, és el cas de Granada de Lara o  Meine lippen sie küssen so heiss (Guiditta) de Léhar, en les que serà necessària que la veu adopti aquest caràcter fort, seductor i melancòlic necessari per arribar a l’essència de la música d’arrel espanyola. I com és d’esperar en un concert de Nadal, també hi trobarem aquelles nadales que ens fan entendrir i fins i tot tocar la fibra més sensible de l’espectador.

Tota aquesta diversitat musical ens transportarà a diversos indrets màgics, i no hi ha un lloc més idoni, que doni peu a la fantasia que ens suggereix aquest repertori, com una de les joies arquitectòniques de la ciutat, el Palau de Pedralbes que igual que aquest repertori combina en la seva arquitectura diferents estils (noucentista, neobarroc, isabelí…) per mostrar-se en totes les seves possibilitats i esplendor.

El valor artístic del concert és indiscutible, però en aquesta ocasió, a més, cal sumar-hi el valor solidari. Els beneficis del concert seran destinats a la fundació  Brandao-Santiveri, que s’encarrega de finançar projectes educatius per a nens que viuen en extrema pobresa al poble de Jesuania (Brazil).
Per acabar de fer la vetllada el més especial possible, hi haurà un petit recital de benvinguda a càrrec d’alumnes del Conservatori del Liceu i en acabar la gala lírica gaudirem d’un “Meet & Greet” amb els artistes durant el còctel nadalenc.

Fotos:Katerina Tretiakova

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *