Recomanacions

Els millor de la clàssica a Barcelona (7 a 13 octubre): Fòrum coral

06-10-2019

El pròxim dimecres 9 d'octubre al Palau de la Música arriba la primera cita del Fòrum Barcelona Clàssica. Es començarà aquesta segona temporada amb el recent acord entre el TRESC-Comunitat de Cultura i BarcelonaClàssica. En ocasió del  ‘Let the Peoples Sing’, que té lloc el cap de setmana del 12 i 13 del mateix mes estarà dedicat a la música coral a catalunya. Amb la companyia d'Alfons Guiu, notori director de cors de les Terres de l’Ebre, Conxita Garcia, directora del Cor del Gran Teatre del Liceu, Buia Reixach, directora del Cor de Noies de l’Orfeó Català, Albert Torrens, periodista expert en música coral i director de la Revista Musical Catalana i Àlex Robles, representant de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals tractarem qüestions de gran abast. Temes de caire històric com el moviment coral a Catalunya (orígens, causes, conseqüències), l’eterna qüestió amateurisme vs. professionalització, el tipus de repertori més concorregut a Catalunya, la necessitat de fer encàrrecs a compositors actuals, els reptes de la direcció coral, diferència entre les tipologies de cors… i moltes més que de ben segur sorgiran en aquest nou espai de conversa.

El Gran Teatre del Liceu commemora el 20è aniversari de la seva reinauguració amb una innovadora producció de Turandot. Fa vint anys, també la princesa, Calaf i Liù van acompanyar aquella tan especial inauguració; aquesta vegada per encetar la nova temporada ho fan amb una força renovada i un càsting i que és part de la flor i nata del panorama operístic internacional. De la mà del vídeo-creador Franc Aleu a partir del dilluns 7  gaudirem d'un espectacle visualment fascinant amb llum, tecnologia i una innovadora mirada al futur.

L'auditori el dijous 10 oferirà Le concert des Nations, sota la direcció del seu fundador, Jordi Savall reviurà amb tècniques i instruments d’època, dues obres icòniques de la producció de Beethoven que també són dues pàgines clau en la història de la música: la Tercera i la Cinquena. En canvi des del divendres fins diumenge tindrem ocasió d'escoltar Simon Trpceski amb la OBC i la batuta del director romanès Gabriel Bebeselea, que ens oferiran un ric repertori amb Roukens, Rakhmàninov i Txaikovski. La versió que sentirem d'aquest gran intèrpret del moment d’”El Segon” de Rakhmàninov i ha estat guardonada amb diferents premis discogràfics i ovacionada arreu del món.

D'altra banda el dilluns a la Casa Elizalde podrem gaudir de la Suite Dels Planetes & Suite Dels Planetes Nans, música creada per Sergi Sirvent i dedicada a cada planeta del sistema solar. Dimarts a la Real Academia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi al dimarts comptarem amb Merixell Brugué al piano que ens oferirà obres de Franz Schubert, Robert Schumann, Maurice Ravel i Frederic Mompou. La programació per part de l'ESMUC és per a aquesta setmana és també molt rica: dimarts podrem asistir a la Classe Magistral Sobre Shakuhachi I Música Japonesa emmarcada en el Cicle Antoni Tàpies i les músiques d’Àsia; dijous  al Paranimf de la Universitat de Barcelona Emma Stratton i José Antonio Tolosa, oferiran un concert al  dins del XXXIII Cicle de Música a la Universitat. Són la generació #PianistesESMUC i gaudirem de la seva interpretació de cinc estils i compositors diferents: Beethoven, Shubert, Chopin, Liszt i Scriabin. Finalment al Sant Pau Recinte Modernista, el baix nord-americà Alex Rosen que actualment s’està fent un nom en el circuit liederístic internacional interpretarà peces de Franz Schubert, Carl Loewe o Hugo Wolf, però també del més infreqüent Hans Sommer.

 


Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *