Coral

El Palau i els seus cants

Dissabte 18 Gener 2020

Amb l’arribada de l’any 2020, el Palau de la Música ofereix en la segona part del Cicle Coral de l’Orfeó Català un ampli repertori que, en mans de l’Orfeó, l’Escola Coral i altres formacions convidades, cerca commoure de diferents maneres l’ànima de l’oient. 

Religió i espiritualitat
Aquestes són, sens dubte, dues de les temàtiques més destacades de la programació que presenta enguany la institució catalana, en la qual podrem sentir obres pertanyents des del segle XVI fins al segle XX. 
 
La primera cita amb la música religiosa ve de la mà del Cor Jove de l’Orfeó Català que, juntament amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, interpretaran el Requiem Op. 9 de Maurice Duruflé y dues peces de G. F. Handel, Zadok the Priest HWV 258 i Let thy hand HWV 261, el primer i l’últim dels Himnes de la coronació que Handel composà especialment per la coronació del rei Jordi II de la Grany Bretanya l’any 1727. El Requiem Op. 9, que substitueix les Misses de Haydn inicialment previstes, és una obra de l’any 1947 que presenta, alhora, influències provinents del Requiem de Fauré, del cant gregorià i de la música renaixentista. El concert tindrà lloc el diumenge 8 de març a les 12 hores del migdia sota la direcció d’Esteve Nabona. 
 
La proposta dels més jovenets de l’Escola de l’Orfeó també s’inclou en aquesta categoria. El Cor de Petits, el Cor de Mitjans i el Cor Infantil presentaran el dia 29 de març El capità de Noè i el seu zoo flotant, una obra de J. Horowitz, que fa una lectura especial sobre l’esdeveniment narrat al Gènesi. Ho faran acompanyats per un ensemble instrumental i el pianista Pau Casan, sota la direcció de Glòria Coma i Pedrals. 
 
Finalment, en aquest cicle també s’inclou una actuació especial de la formació Musica Reservata de Barcelona, a qui podrem escoltar el diumenge 6 de juliol. La formació coral dirigida per Pedro Teixeira presenta un programa majoritàriament renaixentista que compta amb la presència d’obres d’Orlande de Lassus, Francisco Guerrero, Giovanni Pierluigi de Palestrina i Jacob Clemens, i les combina tres pinzellades de la música del català Joan Mangrané, artista convidat del Palau aquesta temporada. A més a més, és precisament en aquest concert que es podrà gaudir per primera vegada a Barcelona fragments de la seva Missa a 6 veus
 
Les etapes de la vida
El Cor de Noies de l’Orfeó Català, sota la direcció de Buia Reixch, torna a repetir aquest any La vie en rose, un concert on presenta la seva visió particular sobre les diferents etapes de la vida. Fent un recorregut des de la infantesa fins arribar a la incertesa del que hi ha després de la mort, el cor lluirà un conjunt molt variat d’obres de diferents compositors d’arreu del món, entre els quals es troben Eduard Toldrà, Fauré, Rheinberger i Debussy. Aquest any, a més a més, comptaran no només amb la col·laboració d’en Josep Surinyac al piano, sinó que s’hi afegiran també en Santi Serratosa i en Dani Coma per crear i organitzar la percussió corporal i la posada en escena respectivament. Aquells qui ho desitgin poden gaudir d’aquest concert el diumenge 26 d’abril a les 12 hores.
 
I pels nostàlgics...
L’oient que estigui cercant un concert amb una oferta de repertori variat i sense temàtica concreta trobarà el que desitja en la Diada de l’Antic Cantaire, programada pel diumenge 8 de març. En aquest concert, l’Orfeó Català (Simon Halsey, director artístic/Pablo Larraz, director principal), la Coral Quòdlibet (Xavier Garcia, director) i l’Orfeó Nova Solsona (Joan Boix, director) s’uniran per oferir una actuació individual cada formació i per interpretar, a més a més, alguns cants comuns juntament amb els antics cantaires de l’Orfeó Català.

Foto: Cor de Petits, Cor de Mitjans i Cor Infantil de l'Orfeó Català

Últimes Notícies