Recomanacions

Què ens espera a la Barcelona clàssica? (17 a 23 febrer): Viena

Diumenge 16 Febrer 2020

Aquesta setmana, les tres institucions musicals més potents de la capital catalana ofereixen una programació de primer nivell: el Gran Teatre del Liceu estrena La clemenza Di Tito, l'última òpera seriosa de Mozart, amb un repartiment que no podem passar per alt. A L’Auditori, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) juntament amb Rudolf Buchbinder a la batuta i al piano, ens interpretaran cinc obres mestres de Beethoven per tal de copsar l’evolució del llenguatge del compositor. És un repte que ja van assolir el 2015 i que va ser summament aplaudit tant pel públic com per la crítica. I finalment, aquest dissabte el Palau de la Música no es queda enrere i acull al seu escenari als Nens cantors de Viena amb un concert en el marc del Cicle BCN Clàssics, on podran fer mostra de les seves veus a partir de cançons inspirades en la Mediterrània. Tot plegat, un cant a la capital austríaca.

I no només, a la cartellera del Palau de la Música d’aquesta setmana també hi trobarem el pianista Grigory Sokolov dimarts, dins el cicle Palau Piano, el violoncel·lista Pablo Ferrández acompanyat de Luís del Valle al piano on interpretaran un programa amb Xostakóvitx, Brahms, Bruch i l’estrena d’una obra de García Abril. Per acabar la setmana, diumenge se celebrarà la Festa de la Música Coral on es mostraran les obres premiades en el III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català 2019 i els VIII Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral (FCEC). D’altra banda, a L’Auditori a més del Festival Beethoven 250 V, diumenge també hi podrem sentir un Carmina Burana a càrrec de la Banda Municipal de Barcelona, la Coral Cantiga, la Coral Sinera i la Coral Sant Jordi.

També cal dir que és una setmana amb força programació pel públic més familiar. Dissabte i diumenge al Liceu hi trobarem el Jove Barber de Sevilla i al Palau una nova sessió de Visitem i experimentem el Palau i dues sessions més de Big Bang Beethoven.

Tampoc podem deixar de parlar dels escenaris dels centres cívics: La Casa Elizade ens programa la Petita Tormenta Serendipia amb Moisés Maroto i Rita Rodríguez a les flautes de bec i Pablo Cantalapiedra a la percussió, l’Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi ofereix Romanticisme de Cap a Cua amb el Trio Quinta Tecla on interpretaran Beethoven i Brahms, al Goethe Institut i en el marc del cicle de concerts Winterlied, alguns cantants i pianistes de l’ESMUC tindran l’oportunitat de presentar el seu repertori, a la Sala Samfaina podrem escoltar Canta diva, una proposta operística protagonitzada per la soprano Laia Campos en homenatge a Maria Callas. Dijous i divendres tindrem Escenes Líriques al Conservatori del Liceu i paral·lelament, al seu cafè, tindrà lloc una Jam Session amb Sergi Vergés. Finalment, al Museu Europeu d’Art Modern podrem escoltar a la soprano Judit Muñoz i al pianista Hug Vilamala interpretar obres de Debussy, Toldrà i Barber.

 

Concerts destacats de la setmana (del 17 al 23 de febrer)

Petita tempesta

Dilluns 17 de febrer. Casa Elizade. 20.00h. Entrada: Gratuït
 
Serendipia busca en aquest programa, transmetre la força d’una batalla, la creació dels elements i l’harmonia i celebració de la unió en la creació de l’univers. Els intérprets són Moisés Maroto i Rita Rodríguez · flautes de bec, Pablo Cantalapiedra · percussió. Més informació

Grigory Sokolov, piano

Dimarts 18 de febrer. Palau de la Música. 20.00h. Entrada: 30-60€
 
El pianista Grigory Sokolov ens ofereix aquest concert, dins del cicle Palau Piano. Més informació
 

La clemenza di Tito

Dimecres 19 de febrer. Gran Teatre del Liceu. Entrada: 15-260€
 
L’última Òpera seria de Mozart sota la visió de McVicar i les veus de Remigio Papatanasiu.  El 1791, i en plena composició de La flauta màgica, Mozart va rebre l’encàrrec d’escriure una òpera que festegés la coronació de Leopold II com a rei de Bohèmia. Estrenada a Praga, l’última òpera del catàleg mozartià és una revisitació del gènere seriós, en el context d’un drama ambientat a la Roma del segle i dC, amb l’emperador Tito com a vèrtex de la trama. Més informació
 

Escenes líriques

Dijous 20 de febrer. Conservatori del Liceu. 20.00h. Entrada: Gratuïta
 
Fragment d’òperes, de sarsueles i del repertori clàssic del belCant amb una petita però cuidada posada en escena, ens acompanyen cada any en una vetllada de gran èxit. El Centre Superior de Música Liceu es complau a convidar-vos un any més a la producció del Departament de Cant del Centre Superior on els nostres joves talents ens oferiran una selecció d’obres escenificades de l’Ópera “Don Giovanni” de W.A.Mozart, sota el títol “SEMPRE MOZART”. Més informació
 

Festival Beethoven 250 V

Divendres 21 de febrer. Sala 1 Pau Casals. L'Auditori. 20.00h. Entrada 12-59€.
 
Les cinc obres mestres per a piano i orquestra de Beethoven, interpretades en un sol cap de ‎setmana per Rudolf Buchbinder. Aquestes cinc joies del repertori pianístic de tots els temps permeten copsar l’evolució del ‎llenguatge de Beethoven i com, concert a concert, anava explotant cada cop més i millor les ‎possibilitats interpretatives d’un instrument que ell mateix va ajudar a evolucionar. Més informació
 

Nens cantaires de Viena

Dissabte 22 de febrer. Palau de la Música. 20:00h. Entrada 18-65€.
 
Els nens cantaires de Viena ens oferiran un extraordinari concert, dins del cicle Bcn Clàssics. Faran mostra de les seves veus a partir de cançons inspirades en la Mediterrània. Més informació
 

Festa de la Música Coral

Diumenge 23 de febrer. Palau de la Música. 17.00h. Entrada: 15€.
 
La Festa de la Música Coral, de caràcter biennal, ens mostrarà en aquesta edició les obres premiades al III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català 2019 i els VIII Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral (FCEC). Més informació
 

Últimes Notícies