Recomanacions

El Liceu a casa

Dissabte 21 Març 2020

Aquests últims dies estem veient com moltes veus del món cultural estan fent un esforç per intentar apropar al menjador de casa tot allò que hauria hagut de succeir dalt d’un escenari. No són pocs els músics que ens estan oferint concerts a través de xarxes socials o les institucions que han decidit pujar espectacles, funcions i concerts a Internet per tal de fer més curta, d’alguna manera, aquesta distància.

El Gran Teatre del Liceu, així doncs, se suma a aquesta tendència i posa a disposició del gran públic algunes de les òperes més celebrades de les últimes temporades. Davant el confinament, la institució ha decidit portar el Liceu a casa (trobareu aquest contingut recollit sota el hashtag #ElLiceuaCasa) per evitar que, en mig de la situació que estem vivint, la cultura es quedi encara més enrere.

És per això que títols com Norma (2015 – Gran Teatre del Liceu) o Rigoletto (2017 – Gran Tratre del Liceu) estaran disponibles de forma gratuïta a My Opera Player, una plataforma digital gestionada pel Teatro Real. Per poder accedir-hi caldrà registrar-se a l'enllaç www.myoperaplayer.com amb el codi OperaEnCasa.

D’altra banda, també podrem gaudir des del sofà de casa de la impactant producció que va obrir aquesta temporada, Turandot de Puccini, gràcies a la col·laboració del Liceu amb el canal cultural europeu ARTE. Per tal d’accedir-hi podeu clicar a aquest enllaç.

I no s’acaba aquí, si us vau perdre L’enigma di Lea, opera prima de Benet Casablancas amb text de Rafael Argullol que es va estrenar el febrer de l’any passat, ara ja no tindreu excusa, hi teniu lliure accés a través de TV3 a la carta, disponible a aquest enllaç.

Els més petits tampoc es quedaran sense plans culturals: el Liceu ha habilitat espectacles familiars al seu canal de YouTube com La petita flauta màgica (cliqueu aquí), La ventafocs (cliqueu aquí) o Pere i el Llop (cliqueu aquí).

Finalment, durant aquests propers dies, altres obres com Aida (2018 - Teatro Real), Madama Butterfly (2017 - Teatro Real), Roméo et Juliette (2018 - Gran Teatre del Liceu), Un ballo in maschera (2017 - Gran Teatre del Liceu), La traviata (2015 - Teatro Real), La bohème (2017 - Teatro Real) o Macbeth (2017 - Gran Teatre del Liceu) se sumaran a totes les anteriors propostes a la plataforma My Opera Player. Properament també estaran disponibles Billy Budd (Teatro Real), Capriccio (Teatro Real), Falstaff (2018 - Teatro Real), Capuleti e i Montecchi (2016 - Gran Teatre del Liceu), L'italiana in Algeri (2018 - Gran Teatre del Liceu) i La Gioconda (2019 - Gran Teatre del Liceu).

I per estar del tot informats, els usuaris també es podran descarregar de manera gratuïta els programes de mà de les òperes d’aquest catàleg així com les guies didàctiques dels espectacles familiars. Aquests dies de confinament, deixem-nos acompanyar de la força de l’òpera!

Últimes Notícies